Bent u op zoek naar een groot accountantskantoor waar men u “alles” aanbiedt, waar men “meer is dan accountant”, waar men “meer” zou zijn dan een “gemiddeld kantoor” en waar men vooral “alles” en “veel” aanrekent,  dan stopt u best hier met lezen, u hebt de verkeerde website geselecteerd.  


Waar de laatste jaren een ongeziene consolidatiegolf in de accountantskantoren plaatsvindt ben ik overtuigd dat de “kleine accountantskantoren” steeds meer waardering zullen krijgen. Zelf heb ik jaren in grote kantoren gewerkt en weet heel goed hoe de vork in de steel zit.  


Na in het voorjaar 2022 het kantoor van Ieper te hebben overgedragen is het een bewuste keuze om in Rumbeke met 2 medewerkers verder te werken. Wekelijks krijgen wij nieuwe klanten over de vloer en slechts de betere kunnen wij erbij nemen, dit in vervanging van klanten die op pensioen gaan of indien wij de samenwerking met een klant beëindigen.  

Zoals een bekend econoom het mooi omschrijft: “kleiner, trager, gelukkiger”. 


Wij focussen ons op de gezonde kmo, BV of éénmanszaak. 

Wat die als doel of voorwerp hebben is niet belangrijk, het is de techniek om te optimaliseren die van belang is, is dit nu bij een apotheker, een timmerman, een verpleger of kinesist, met een vennootschap kan men los van de activiteit optimaliseren.  

Uiteraard helpen wij graag starters, maar we beperken ons tot die waarin we zelf geloven dat ze succesvol zullen zijn.

Graag maken wij de nodige tijd voor een passende begeleiding. 


Aangiften pb van particulieren, aangiften van landbouwers, vzw’s zijn niet onze doelgroep.  

Onze tarieven zijn richtprijzen die bij de aanvang worden meegedeeld en jaarlijks werd in het verleden een kleine indexatie toegepast, begin 2023 hebben wij ook de tarieven n.a.v. de grote loonindexatie verhoogd, de loonkost is immers onze grootste kost. 


Als “klein” kantoor werken wij samen met revisoren waar dit wettelijk vereist is, verwijzen wij u als klant graag door naar een advocaat die voor uw probleem wellicht de meest aangewezen persoon is, hebben wij meerdere btw-specialisten waar wij met vragen terecht kunnen, … 


Op die manier hebben wij geen grote kosten van interne “specialisten(?)” die over de klanten moeten verdeeld worden en betaalt enkel de klant de specialist die hij nodig heeft.  

 

 

Naast accountancy, fiscaliteit en kmo-advies is het een uitdaging om de klanten kritischer te laten kijken naar wat om ons heen gebeurt.   De wereldeconomie, de financiële wereld, de helaasheid der politiek en de gulzige en onbetrouwbare fiscus: alles evolueert razendsnel en als we niet kritisch rondom ons heen kijken en de juiste beslissingen nemen zou ons dat wel zuur kunnen opbreken.  

 

Of ik een doemdenker ben? Nee hoor, veeleer een doordenker… 😊, trouwens, je moet niet veel denken, kijk om u heen, stel het in vraag en u weet zelf het antwoord: something is going wrong. 

 


Misschien schrijf ik er een boek over, misschien start ik met het geven van seminars, we zien wel, 


Rumbeke, 27/08/2023